Tarihçe

1995 yılında il statüsü kazanan Yalova'da ihtiyaç duyulan yüksek öğrenim faaliyetleri 22 Ocak 1996 yılında Yalova Yüksek Öğretim Vakfının kurulması ile başlamıştır. 2008 yılına gelindiğinde, temelini Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu'nun oluşturduğu Yalova Üniversitesi kurularak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği günümüzde gelişen sanayi ile birlikte üretilen her türlü hizmet insan hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra, yangın kaynaklarını ve risk faktörlerini arttırmaktadır. Yalova Meslek Yüksek Okulu bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren sivil savunma ve itfaiyecilik programımızın temel amacı, bu faktörlerin yol açabileceği kayıpları en az indirecek her türlü önlemi kapsayan yangın güvenliği kavramlarını öğrencilerine benimseterek; alınan önlemlerin yetersiz kaldığı durumlarda çıkabilecek yangınlara hızlı ve etkin müdahalenin yapılabilmesi için gerekli olan eğitimi ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı olacak şekilde vermektir.